Friday, December 3, 2010

Buenos Aires!

Vanuit de luchthaven nemen we een taxi naar het centrum en na ongeveer een uur rijden we de breedste laan ter wereld op: 8 rijstroken op en terug, en nog 2 zijstroken aan weerszijden, 20 in totaal... enorm! We logeren in het hart van de oude stad in de wijk San Telmo, die gekleurd wordt authentieke bars, cafés, reclame in "fileteado" stijl, tangomuziek en antiekwinkeltjes. Af en toe rijdt een oude Peugeot of Citroën voorbij en we wanen ons terug in de tijd.

We bezoeken de bekendste bezienswaardigheden: Casa Rosada (presidentieel paleis), de obelisk, el Teatro Colón - dat jammer genoeg enkel toegankelijk is bij voorstellingen -, de Plaza Congreso en Plaza de Mayo, waar we donderdag net 5 minuten te laat zijn om de moeders van de verdwenen politiek activisten te zien protesteren. Buenos Aires is een stad waar de geschiedenis, Evita en Juan Perón nog lang niet vergeten zijn.

Op zondag, vlak voor onze vlucht naar Iguazú, slenteren we rond op de bekende antiekmarkt van San Telmo. Hier vind je werkelijk alles! We slaan een lading souvenirs in.

Na onze terugkomst van Iguazú is het tijd voor de wijk La Boca, met de gekende fel gekleurde Caminito en het voetbalstadion van de Boca Juniors. Maradonna is voor de Argentijnen nog steeds een god. 's Avonds zijn we klaar voor de tango-show, voorafgegaan door een - naar onze normen - luxediner in El viejo almacén. We genieten sprakeloos van de snelle, complexe tango op meeslepende muziek gespeeld door een live-orkest van piano, bandoneon, viool en contrabas. Fantastisch!

En zo rest er ons nog één dag in deze meer dan gezellige stad...

2 comments:

  1. Effe zoeken naar jouw foto's van de watervallen!! Daar ben ik heel benieuwd naar!!

    ReplyDelete
  2. Whaw ze zijn echt heel impressionant!!
    Ze doen me erg denken aan de Victoria watervallen in Zimbabwe denken....maar denk dat deze nog groter zijn!

    ReplyDelete